Reset Password

Your search results

Portugal Gezondheidszorg

15/09/2019 by overwinterenadmin

In de grote steden en vakantieoorden kunt u naar alle waarschijnlijkheid gemakkelijk een arts vinden waarmee u, mocht   het tijdens uw overwintering nodig zijn, contact op kunt nemen in een taal die u spreekt. Er zijn daar namelijk een groot   aantal Nederlandstalige, Engelstalige en buitenlandse artsen gevestigd. In de plaatselijke persbladen kunt u   advertenties vinden van zowel Portugese als buitenlandse artsen.
In sommige landelijke gebieden van Portugal zijn ziekenhuisfaciliteiten beperkt. Mocht u tijdens het   overwinteren  medische zorg behoeven, dan kunt u beter niet in de landelijke gebieden verblijven

In Portugal worden openbare en privé gezondheidszorg naast elkaar beoefend. Echter zijn de faciliteiten voor openbare   gezondheidszorg op sommige plaatsen beperkt.
In de grote steden en vakantieoorden zijn er noodziekenhuizen en privé ziekenhuizen die 24 uur per dag geopend zijn.   Het beste kunt u voordat u gaat overwinteren controleren of uw zorgverzekering of reisverzkering opname in een privé   ziekenhuis of behandeling door een privé arts wordt vergoedt.

Heeft u tijdens uw overwintering advies nodig in verband met een kwaaltje, dan kunt u het best een apotheek (Farmácia)   bezoeken, zij geven u graag gratis advies. Openingstijden van de apotheken zijn

  •   Maandag t/m vrijdag van 9u tot 13u en van 15u tot 19u.
  •   Zaterdag van 9u tot 13u.

Buiten deze tijden om kunt u de apotheker van dienst (Farmácia de servico) bezoeken. Wie de apotheker van dienst is,   kunt u zien op de lijst die apothekers op hun ramen hangen of u zoekt het op in de plaatselijke persbladen.
Een andere optie is het nummer 118 te bellen en na te vragen wie de apotheker van dienst is en waar deze gevestigd is.