Overwinteren Tenerife

Vind 120+ vakanties
€ 599,-

Heerlijk genieten in de zon, terwijl het in Nederland maar koud en kil is, is voor velen een droom. Wil jij dit graag werkelijkheid maken? Kijk eens naar de mogelijkheden om te overwinteren op Tenerife. Het prachtige Spaanse eiland is uitermate geschikt om in de wintermaanden te verblijven, terwijl je geniet van het fijne klimaat, de ontspannen sfeer en de mooie omgeving.

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, het is er dankzij de gunstige ligging vrijwel altijd goed weer. Een mooi uitgangspunt om richting Tenerife te trekken. Maar welke plaatsen zijn in het laagseizoen in trek om te overwinteren? We geven je graag enkele tips en lichten de vele voordelen voor je uit!

Wat zijn de beste bestemmingen om te overwinteren op Tenerife?

Het eiland Tenerife is een goede bestemming om langer te verblijven, óók in de winter. De temperatuur ligt overdag rond de 20 graden, een heerlijk vooruitzicht voor wanneer je de kou zat bent in Nederland. Overwinteren op het eiland Tenerife is vooral geliefd onder de senioren, maar tegenwoordig ziet ook de jongere doelgroep steeds meer kans om voor langere tijd in het buitenland te overwinteren.

Costa Adeje

Costa Adeje

Een van de bekendste toeristische badplaatsen is Costa Adeje, het staat ook wel bekend als het luxe hart van Tenerife. Waar de badplaats deze naam aan te danken heeft, is snel duidelijk wanneer je hier neerstrijkt. Waar Costa Adeje eerst slechts een wijk was, is het in de jaren uitgegroeid tot een badplaats vol luxe, grote hotels en resorts. Ook het Siam Park, het mooiste waterpark van Europa, geldt als visitekaartje voor Costa Adeje.

Costa Adeje ligt langs de kust met aangrenzend een lange boulevard. Rondom deze kilometerslange boulevard is alles gevestigd wat je als overwinteraar hoopt te vinden. Van vele appartementencomplexen en hotels tot gezellige winkels, terrasjes en restaurants. Overwinteren Tenerife in Costa Adeje is voor degene die op zoek is naar warmte, sfeer en gezelligheid de beste bestemming.

Puerto de Santiago

Puerto de Santiago

Een levendige stad met als prachtige trekpleister de kliffen Los Gigantes. In Puerto de Santiago kan je niet om dit prachtige natuurspektakel heen. De badplaats is gelegen aan de westkust, vanuit hier zijn ook met gemak andere steden en dorpen te bereiken zoals Costa Adeje en Santa Cruz.

Naast het natuurfenomeen heeft Puerto de Santiago ook een mooi, bijzonder strand. Het met zwart vulkanisch zand bedekte strand is ruim en de perfecte plek om heerlijk te genieten. Nadien sluit je de dag af in een restaurantje nabij en geniet je van de ontspannen sfeer. Voor de rustzoeker en natuurliefhebber is overwinteren in Puerto de Santiago een aanrader.

Puerta de la Cruz

Puerta de la Cruz

Combineer strand en natuur in Puerta de la Cruz. Overwinteren is hier geweldig, je wordt omringd door een mooie flora en fauna. De badplaats op Tenerife biedt je rust, maar je kan er ook heerlijk genieten op het strand. Een ware trekpleister is het Lago Martíanez, dit is een natuurzwembad met uitzicht op zee.

Puerta de la Cruz wordt ook wel de ‘bloeiende stad van Tenerife’ genoemd. Het stadje ligt aan de voet van de El Teide, de bekende vulkaan van Tenerife. Dit is ook de reden dat de strandjes bestaan uit vulkanisch zand. Heerlijk om te zonnen, ook in de winter, maar eveneens prima om lekker te wandelen, genieten van het uitzicht of gewoonweg te ontspannen.

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz is een prachtige, monumentale stad. Het is de hoofdstad van Tenerife, gelegen aan de oostkust van het eiland. De moderne, toeristische badplaats is tevens een belangrijke havenstad. Santa Cruz is een hele fijne plek om te verblijven. Het biedt een breed scala aan winkels, een levendig centrum en enorm veel cultuur en historie.

Daarnaast grenst Santa Cruz aan het strand, dus je staat ook binnen enkele minuten met de voeten in het zand. Las Teresitas en Playa de las Gaviotas zijn voorbeelden van mooie stranden waar het, ook in de winter, goed toeven is.

Golf del Sur

Golf del Sur

Ben je een golfliefhebber? Zoals de naam al doet vermoeden is Golf del Sur een topbestemming met verschillende golfbanen. Een ware golfhotspot in Tenerife, wat wil je nog meer? Wanneer je overwintert op Tenerife heb je alle tijd om een balletje te slaan. Dat kan hier in overvloed, met het zonnetje op de rug. Daarnaast heeft de badplaats nog veel meer te bieden. Het is een gezellige, mondaine plek met vele restaurants, terrassen en clubs.

Over het algemeen is Golf del Sur geliefd onder stellen en gezinnen, maar ook de oudere doelgroep kan hier moeiteloos uit de voeten.

De mooiste stranden van Tenerife

Playa de Las Teresitas

Playa de Las Teresitas

Playa de Las Teresitas staat bekend om het witte zand en het helderblauwe zeewater. Onder zowel de lokale bevolking als de toeristen is het strand een geliefde plek. Met een lengte van zo’n 1,5 kilometer is het een ruim strand, grenzend aan groen begroeide bergen.

Op het Las Teresitas strand zijn ligbedden en parasols te huur. Het is een fijne plek om te genieten van de zon, zwemmen in zee, maar ook om te wandelen, surfen of kiten.

Playa El Duque

Playa El Duque

Het bekendste strand en eveneens een van de grootste stranden van Costa Adeje is Playa El Duque. Een mooi strand met een beschutte ligging. Heerlijk zonnen uit de wind is iets wat vele badgasten naar dit strand lokt. Ook in de wintermaanden is het hier erg goed vertoeven. Op het Playa El Duque zijn ligbedden en parasols te huur, daarnaast worden er verschillende watersporten aangeboden.

Playa de la Arena

Playa de la Arena

Het met zwart vulkanisch zand bedekte strand is een van best onderhouden stranden van Tenerife. Het gehele jaar door weet de toerist, maar ook lokale bevolking, het strand te vinden. Als overwinteraar op Tenerife is het optimaal genieten op het rustige strand met prachtige omgeving.,

Verzameling aan strandjes in Playa Paraíso

Verzameling aan strandjes in Playa Paraíso

Het kleine badplaatsje Playa Paraíso heeft verschillende kleine strandjes, verscholen in idyllische baaien waar het ultiem genieten is van een rustige stranddag. Ook in het laagseizoen, waarin de temperatuur nog steeds rond de 20 graden ligt, worden de strandjes bezocht door zowel locals als andere overwinteraars.

De strandjes worden vrijwel allemaal omgeven door een baai, dat maakt de ligging rustig en uniek. Daarnaast heb je een prachtig zicht over zee en de verdere omgeving. Mooie vakantieplaatjes gegarandeerd!

Vliegen naar Tenerife, wat zijn de mogelijkheden?

De Canarische Eilanden liggen op slechts 4 uur vliegen vanaf Nederland. Je kunt daardoor binnen zeer korte tijd heerlijk opwarmen in het zonnetje. Er gaan dagelijks, afhankelijk van het seizoen, vluchten vanaf Nederlandse bodem richting het Spaanse Tenerife.

Vluchten naar Tenerife vertrekken onder andere vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Verschillende vliegmaatschappijen hebben Tenerife in het aanbod, denk aan Transavia, TUI en Corendon.