Overwinteren La Palma

Vind 120+ vakanties
€ 579,-

Kijkend naar de andere Canarische Eilanden is La Palma een relatief onbekende naam. Dat brengt met zich mee dat het rustiger is, zeker in vergelijking met Tenerife. La Palma leent zich dankzij het prettige, constante klimaat en de rustige, mooie omgeving perfect als overwinterbestemming. Ben jij de kou in Nederland helemaal zat? Denk er eens over na om de wintermaanden te overbruggen op La Palma.

Waar moet je zijn en welke plekken zijn het leukste? Dat vertellen wij je graag!

Wat zijn de beste bestemmingen om te overwinteren op La Palma?

La Palma is het groenste eiland van de Canarische Eilanden en het is daardoor een heerlijke plek voor natuurliefhebbers. Ook wandelaars kunnen goed uit de voeten op La Palma, want er is een goed onderhouden overzicht met wandelpaden. Met name tijdens een lang verblijf op La Palma, gedurende het laagseizoen, is het heel fijn om te wandelen op het eiland en de omgeving te voet te verkennen.

Los Cancajos

Los Cancajos

Eén van de grotere badplaatsen van La Palma is Los Cancajos. Het is toeristisch gezien een drukkere plaats, maar er wonen relatief niet veel lokale inwoners. Dat maakt het juist voor overwinteraars prettig om te kiezen voor Los Cancajos. Er is voldoende ruimte en er heerst veel sociaal contact onder andere overwinteraars en toeristen. Het is een prettige plek om te verblijven.

De stranden van Los Cancajos bestaan uit lavazand en verder een rotsachtige omgeving. Met het milde lenteklimaat is het ook in de wintermaanden goed toeven op het strand.

Los Llanos de Aridane

Los Llanos de Aridane

Voor de typische Spaanse sfeer zit je in Los Llanos de Aridane helemaal goed. Het is in het westen van La Palma gelegen, te midden van een dal. Het is een over het algemeen rustig dorp met kleurrijke huizen, een ontspannen sfeer en natuurlijk tal van gezellige restaurantjes, terrassen en barretjes. Het dorpsplein springt ertussenuit, hier is altijd wat te beleven!

Puerto Naos

Puerto Naos

Zoek je een levendig, toeristisch dorp dan sluit Puerto Naos hier goed op aan. Het gezellige plekje kenmerkt zich om het zwarte strand, maar ook om de vele appartementencomplexen, winkels en horecagelegenheden.

Het winterzonnetje opzoeken in Puerto Naos valt bij vrijwel iedereen in de smaak. Je vindt hier vrijwel alles wat je nodig hebt, rust, ruimte, zon en een heerlijke omgeving.

Fuencaliente

Fuencaliente

De plaats Fuencaliente de la Palma kenmerkt zich door het vulkanische landschap. Het is een prachtig plekje, met veel natuur zoals rotspartijen en beboste gebieden. Maar ook zwarte stranden en zoutvlakten horen bij Fuencaliente. Het meest zuidelijk gelegen plekje leent zich uitstekend om te overwinteren La Palma. De rustzoeker, maar ook de liefhebber van de natuur en het wandelen kan hier zijn hart ophalen.

Tijarafe

Tijarafe

Rust, vrijheid en omgeven door uiteenlopende landschappen. Tijarafe is perfect om te overwinteren, wanneer je de drukte wilt ontvluchten en ontwaken in rust. Het is hier een walhalla voor wandelaars, te voet de omgeving verkennen is dan ook zeker een van de mooiste dingen hier in Tijarafe.

Tijarafe heeft een prachtige, maar steile kust. Ook zeer mooi om hier te wandelen, onder het genot van het zonnetje. Gesproken hebbende over de zon, passaatwolken komen in het westen niet voor waardoor de zon meer schijnt en er ook minder neerslag valt.

De mooiste stranden van La Palma

De stranden op La Palma zijn niet stralend wit, maar zwart. Mede door de kleur, die minder aantrekkelijk wordt bevonden, zijn de stranden van La Palma rustiger en minder druk bezocht door toeristen.

De kleur doet echter niets af van de fijne plekken die het eiland te bieden heeft. Uitgestrekte, schone stranden en afgelegen, rustige stukjes strand in een baaitje nodigen uit om heerlijk te genieten. Niet alleen de stranden zijn fijn, ook het zeewater is in de winter nog zeer aangenaam. Tijdens het overwinteren La Palma mag een duik in zee niet missen!

Playa Puerto Naos

Playa Puerto Naos

Het strand in Puerto Naos is als een plaatje uit een reisgids. Prachtig blauwe zee, uitgestrekte stranden en wuivende palmen. Het is een mooi, zwart strand met een aangrenzende boulevard. Op het strand zijn de ligstoelen en parasols te huur, ook zijn er douches en toiletten aanwezig.

Playa Nogales

Playa Nogales

Het mooiste strand van La Palma is Playa Nogales. Het strand is omgeven door een baai en enigszins lastig te bereiken. Echter is het pad langs de oceaan werkelijk een plaatje om te zien en zeker de moeite waard om af te leggen. De wandeling duurt slechts enkele minuten, zodra je de grot bereikt kan je afdalen richting het mooie strand. Het staat onder andere bekend als surfstrand, er wordt ook gewaarschuwd voor een sterke stroming.

Playa de Tazacorte

Playa de Tazacorte

Een heerlijke plek om te genieten van het zonnetje, terwijl je weg bent van de kou uit Nederland. Het uitgestrekte Playa de Tazacorte is geschikt voor jong en oud. Het is een fijn lang strand met een aangrenzende boulevard waar je nadien nog de dag afsluit met een Spaanse versnapering!

Vliegen naar La Palma

Vanaf Nederland vertrekken er dagelijks, afhankelijk van het seizoen, vluchten naar het Canarische Eiland La Palma. Er zijn zowel directe vluchten, als vluchten met een tussenstop op Tenerife te boeken.

Een vlucht naar La Palma duurt ongeveer 4,5 tot een kleine 5 uur. Een redelijke afstand, vooral wanneer je jezelf indenkt dat je het winterse weer in Nederland achter je laat en in slechts een kleine 5 uur de zon kan opzoeken.

Voor een vlucht naar La Palma heb je de keuze uit meerdere vliegtuigmaatschappijen zoals Transavia, TUI, Vueling en Ryanair.