Overwinteren Lanzarote

Vind 120+ vakanties
€ 519,-

In ongeveer 4 uur vliegen ben je op Lanzarote. Een heerlijke bestemming waar je de hele winter geniet van een warm klimaat. Dankzij de gunstige ligging van het Canarische Eiland tref je hier een aangename temperatuur, vele zonuren per dag en natuurlijk ook de mogelijkheid om te genieten op het strand. Dat klinkt voor velen als muziek in de oren. Met een gemiddelde temperatuur tussen de 22 en 26 graden in de middaguren zit je hier ver van de grillige kou zoals in Nederland.

Ben jij ook geïnteresseerd in overwinteren op Lanzarote? Hieronder vind je alle nodige informatie omtrent de mooiste plekjes, stranden en bezienswaardigheden.

Wat is er te doen op Lanzarote?

De wintermaanden zijn, in tegenstelling tot wat velen denken, niet uitgestorven op Lanzarote. Doordat er minder mensen vertoeven op het strand, struinen zij graag door de straatjes, winkelcentra en genieten van een lekker drankje op het terras. Van rustige badplaatsen is hier zeker geen sprake, met name in Playa Blanca zijn een flink aantal overwinteraars neergestreken. Maar ook in Costa Teguise, Playa Honda en Puerto del Carmen heerst een gezellige, levendige sfeer gedurende de winter.

Natuurlijk wil je tijdens het overwinteren op Lanzarote ook het nodige ondernemen. Het eiland is namelijk te mooi om alleen op het strand te liggen. Het zonnetje is fijn, maar wanneer je de prachtige omgeving kunt verkennen al wandelend, op de fiets of met de (huur)auto dan zul je versteld staan. Het eiland heeft erg veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Het is zeker de moeite de waard om hier jezelf in te verdiepen tijdens het overwinteren Lanzarote.

Timanfaya Nationaal Park

Timanfaya Nationaal Park

Lanzarote heeft een vulkanisch landschap, en niet voor niets de bijnaam ‘zwarte parel’, wat het eiland onderscheid van de rest. Het donkere, grauwe landschap springt natuurlijk meteen in het oog. Het is mooi om het vulkaanlandschap al wandelend te ontdekken. Het is mogelijk om onder begeleiding van een gids het Timanfaya Nationaal Park te bezoeken. De vulkaan Timanfaya, waar het park naar vernoemd is, is van dichtbij te bekijken. Evenals via ruwe wandelpaden de andere oude kraters en lavavelden. Een bezoek aan het park is een mooi, actief dagje uit tijdens overwinteren Lanzarote.

César Manrique

César Manrique

César Manrique is een bekende naam op de Canarische archipel. Zodra je landt op Lanzarote kom je de naam al tegen, je landt namelijk op César Manrique-Lanzarote Airport. De beste man heeft veel voor het eiland betekend, hij wilde Lanzarote graag beschermen tegen het massatoerisme en gebruikte daarvoor zijn uitmuntende creativiteit. Er zijn op Lanzarote veel bezienswaardigheden van Manrique te bezoeken, zoals het Fundacíon César Manrique, Jardin de Cactus en Jameos del Agua. Stuk voor stuk bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn om eens te bezoeken tijdens het overwinteren op Lanzarote.

Rondstruinen over het eiland

Rondstruinen over het eiland

Er is niets zo fijn als lekker rondstruinen over het eiland, vooral wanneer je de tijd van de wereld hebt tijdens het overwinteren Lanzarote. Het verkennen van dorpjes en steden geeft je een mooi kijkje op het eiland. Teguise is bijvoorbeeld een van de mooiste dorpen van het eiland. Het idyllische dorp ademt de Spaanse sfeer, het is er levendig maar niet extreem druk. Wanneer je buitenom de zondagmarkt komt is het goed toeven in Teguise, een plaats met een rijke historie en pracht gebouwen, nodigt uit om te genieten van een dagje uit.

Puerto del Carmen biedt weer het andere uiterste, dit is een van de populairste badplaatsen van Lanzarote en hier moet je zijn voor uitgestrekte stranden en de nodige bijbehorende faciliteiten. Een ideale plek voor een dag strand en vermaak!

Arrecife is de hoofdstad van Lanzarote en ook leuk om eens te bezoeken. Het is minder toeristisch ingesteld, maar biedt juist weer een blik op het echte leven op Lanzarote. Al met al veel mogelijkheden om per auto, fiets of wandelen te ontdekken tijdens het overwinteren op Lanzarote!

De mooiste stranden van Lanzarote

Op het Canarische Eiland zijn uiteenlopende stranden te vinden. Van rustige strandjes met helder blauw water tot de kenmerkende lavastranden waar het er een stuk ruiger aan toe gaat. Veel stranden op Lanzarote zijn kunstmatig aangelegd, met name rondom de bekende badplaatsen zoals Puerto del Carmen en Playa Blanca. Uit de vele stranden met ieder zo haar kenmerken volgt een top 3:

Playa del Papagayo

Playa del Papagayo

Het is niet één strand, maar een reeks van zeven zandstranden die stuk voor stuk een plaatje om te zien zijn. Playa del Papagayo wordt bestempeld als één van de mooiste stranden van Lanzarote. Met helderblauw water en fijn zand is het hier goed toeven. Daarnaast worden de stranden door iedereen bezocht, van gezinnen met kinderen tot de rustzoekers die genieten van een goed boek. Er zijn alleen weinig tot geen voorzieningen, dus vergeet je eigen handdoek en parasol niet in te pakken.

Playa Grande

Playa Grande

Het drukste strand van de populaire badplaats Puerto del Carmen is Playa Grande. Het is een lang zandstrand met diverse faciliteiten zoals ligbedjes en parasols. Doordat het zandstrand zowel breed als languitgestrekt is, is het hier goed vertoeven zonder dat het erg vol wordt. Het strand is direct aan de levendige straat Avenida de Las Playas gelegen, waar verschillende winkels, bars en restaurants gevestigd zijn.

Playa Flamingo

Playa Flamingo

Een heerlijk strand voor het hele gezin is het Playa Flamingo, gelegen ten westen van de plaats Playa Blanca. Doordat het strand kunstmatig aangelegd is, evenals de gehele baai, is hier geen of nauwelijks stroming en golfslag. Een ideaal strand voor kinderen, zij kunnen hier ongemoeid spelen en spetteren. Op het strand zijn bedjes en parasols te huur.

Vliegen naar Lanzarote

Vliegen naar Lanzarote kan vrijwel dagelijks vanaf Nederland. Als de wind gunstig staat duurt de vlucht ongeveer 4 uur, met tegenwind kan het al snel uitlopen tot 5 uur. Let ook op bij het boeken of het een directe vlucht betreft of een vlucht met een tussenstop op Fuerteventura, Tenerife of Gran Canaria.

Je kunt vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven vliegen naar Lanzarote. Je vliegt dan op het César Manrique Aeropuerto Lanzarote. Het vliegveld ligt ten zuiden van Arrecife, een vrij centrale ligging ten opzichte van de bekende badplaatsen zoals Puerto del Carmen.