Overwinteren Benalmadena

Vind 120+ vakanties
€ 349,-

Benalmadena wordt vaak omschreven als één van de meest veelzijdige vakantiebestemmingen van Andalusië. Dat heeft alles te maken met het feit dat ze eigenlijk bestaat uit twee belangrijke kernen. We maken hierbij een onderscheid tussen ‘Benalmádena Costa’ enerzijds en ‘Benalmadena Pueblo’ anderzijds.

Voor Benalmádena Costa geldt dat ze door de jaren heen is uitgegroeid tot een zeer bekende badplaats. Dit terwijl je in Benalmádena Pueblo nog vooral die typische Andalusische charme aantreft. Tijdens de zomermaanden heerst hier steevast een gezellige drukte, maar steeds meer Nederlanders kiezen ook voor overwinteren in Benalmadena. Speel jij ook met dat idee? Dan moet je zeker even de informatie doornemen die je aantreft hier op deze pagina!

De mooiste stranden van Benalmadena

Tijdens de zomermaanden gaat er niets boven vertoeven op één van de vele geweldige stranden die Benalmadena rijk is. Dit gezegd hebbende zijn veel mensen geen fan van de vaak overweldigende drukte op de Spaanse stranden in de zomer.

Kies je voor overwinteren in Benalmadena? Dan zal je vast kunnen stellen dat je in deze periode in alle rust kan vertoeven op de vele prachtige stranden waar deze plaats rijk aan is. Het maken van een wandeling over deze stranden is dan ook altijd een geweldig idee. We stellen hieronder alvast graag even de mooiste stranden van Benalmadena aan jou voor.

Playa de Bil Bil

Playa de Bil Bil

Met absolute zekerheid één van dé mooiste stranden van Benalmadena luistert naar de naam ‘Playa de Bil Bil’. Dit strand bevindt zich in de buurt van het beroemde Castillo de Bil Bil en kenmerkt zich door een ligging in een werkelijk geweldig mooi landschap. Aan de ene kant van het strand vinden we de Antonio Machado promenade terug terwijl je aan de andere kant kan genieten van een geweldig mooi uitzicht op de Middellandse Zee.

Wie Playa de Bil Bil reeds tijdens de zomermaanden heeft bezocht zal enigszins geschrokken zijn van de gemoedelijke en rustige sfeer die er over het algemeen hangt. Het goudkleurige zand nodigt uit om te zonnebaden en te zwemmen of gewoon te genieten aan de prachtige kustlijn. Tijdens de wintermaanden kan je hier een leuke en ontspannende wandeling maken waardoor je de geweldige omgeving ten volle in je op kan nemen. Echt een geweldige plaats om te vertoeven, eigenlijk het hele jaar door.

Playa de Santa Ana

Playa de Santa Ana

Gelegen in het centrum van Benalmadena kan het prachtige ‘Playa de Santa Ana’ rekenen op een geweldige ligging tussen Playa de Malapesquera en Puerto Marina. Het strand beschikt over een lengte van zo’n 1 kilometer en voorziet haar bezoekers van een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Het zandstrand is lekker breed en schoon en het water is hier altijd mooi helder. Tevens opvallend is de aanwezigheid van de vele palmbomen die het strand flankeren en zorgen voor een tropische sfeer.

Voor heel wat stranden van Benalmadena geldt dat ze er bekend om staan erg druk te zijn. Dat geldt niet voor Playa de Santa Ana. Voor dit strand geldt dan ook dat ze eigenlijk het hele jaar door vrij rustig is. Dat betekent dat je hier niet alleen in de winter kan ontspannen, maar ook tijdens de zomer kan genieten van een heerlijk ontspannende dag. Tijdens de zomermaanden kan je gebruikmaken van de talrijke voorzieningen die dit strand heeft. Het gaat hierbij dan niet alleen om douches en kleedkamers, maar ook om parasols evenals ligbedden die gehuurd kunnen worden.

Playa de Fuente Salud

Playa de Fuente Salud

Playa de Fuente Salud is gelegen in het westen van Benalmadena. Dit strand bevindt zich meer bepaald in de wijk Torrequebrada. Ze staat erom bekend eenvoudig bereikbaar te zijn met de auto of met het openbaar vervoer. In de directe omgeving is bovendien een bushalte terug te vinden voor mensen die graag gebruikmaken van het openbaar vervoer. Voor Playa de Fuente Salud geldt dat ze beschikt over een lengte van zo’n slordige 450 meter en een breedte van ongeveer 30 meter. Er zijn in de buurt van dit strand geen rotsen of kiezels terug te vinden waardoor ze erg veilig is voor mensen die graag willen zwemmen.

Bij een bezoek aan dit strand valt uiteraard meteen de prachtige omgeving op waarin ze zich bevindt. Het strand is dan ook omgeven door een combinatie van hoge kliffen samen met groene heuvels. Op de achtergrond zijn verschillende grote hotels te spotten waaronder natuurlijk het zeer bekende Hotel Torrequebrada. Het prachtige uitzicht waar je op kan rekenen vanaf dit strand maakt dit het hele jaar door tot één van de populairste plaatsen om te vertoeven.

Playa de las Yucas

Playa de las Yucas

Nog een geweldig mooi strand welke zich bevindt in het hart van Benalmadena is ‘Playa de las Yucas’. Dit strand is zowel bij locals als bij toeristen een zeer populaire bestemming. Dit niet alleen vanwege het goudkleurige karakter van het zand, maar ook als gevolg van het kristalheldere water dat je hier aantreft. Je moet er vooral tijdens het hoogseizoen wel rekening mee houden dat dit één van de drukst bezochte stranden is van heel Benalmadena.

Tijdens de wintermaanden is er van deze drukte uiteraard geen sprake waardoor je optimaal kan genieten van de geweldig mooie omgeving die zich hier ontvouwt… en mooi is de omgeving zeker en vast. Het strand bevindt zich namelijk aan de voet van de bergketen ‘Sierra de Mijas’ terwijl je bovendien ook nog eens kan genieten van een geweldig mooi uitzicht op de kustlijn. Aan de ene kant van het strand vinden we de jachthaven van Benalmadena terug terwijl aan de andere kant een ander populair strand, namelijk dat van Torrequebrada te bewonderen is.

Ga je overwinteren in Benalmadena en wil je graag een fijne wandeling kunnen maken over één van de mooiste stranden van deze plaats? Dan zal Playa de las Yucas al je verwachtingen zonder ook maar enig probleem weten in te lossen!

De gemiddelde temperatuur in de winter in Benalmadena

Benalmadena beschikt over een mediterraan klimaat welke in het bijzonder wordt beïnvloed door de aanwezigheid van de Middellandse Zee. Deze invloed zorgt ervoor dat extreem weer hier echt een zeldzaamheid is. Het hele jaar door blijft het hier bovendien ook aangenaam warm. De koudste maanden van het jaar zijn december en januari. In deze maanden is er echter nog steeds sprake van een gemiddelde maximumtemperatuur van om en bij de 16 graden. Tijdens de nacht duikt de temperatuur dan echter wel onder de kaap van 10 graden.

Niet alleen is het zo dat je in Benalmadena kan rekenen op zeer milde winters, daarnaast duren de winters hier ook helemaal niet lang. Ze begint eigenlijk pas aan het eind van de maand november. Zelfs gedurende deze maand is het immers zo dat je kan rekenen op aangename temperaturen die flirten met de 20 graden. Zowel in de maanden november als maart is de gemiddelde maximumtemperatuur immers gelegen rond de 19 à 20 graden.

Ondanks het feit dat er in Benalmadena tijdens de zomermaanden zo goed als geen regen valt is dat tijdens de wintermaanden wel even anders. Dat geldt echter voor zowat alle plaatsen aan de Spaanse Costa’s. Gemiddeld is het zo dat je hier tijdens de wintermaanden dan ook kan rekenen op zo’n 11 à 12 dagen met neerslag.

Vliegen naar Benalmadena

Wil je graag vliegen naar Benalmadena? Dan zal je dat steevast doen naar Malaga Airport, de toegangspoort tot de Costa del Sol! Voor deze luchthaven geldt dat ze zich bevindt op een zeer geringe afstand van Benalmadena. Deze populaire badplaats en steeds populairder wordende overwinterbestemming is dan ook gelegen op slechts een kleine 10 kilometer. Deze afstand overbruggen neemt gemiddeld zo’n klein kwartiertje in beslag.

Het feit dat je kan vliegen naar Benalmadena door een vlucht te boeken naar Malaga Airport heeft eveneens bijgedragen aan de populariteit van deze plaats als bestemming om te overwinteren. Niet alleen is er sprake van een beperkte vluchtduur van minder dan drie uur vanuit Nederland, daarnaast zal je ook nog eens kunnen vaststellen dat je vanaf zowat elke luchthaven in Nederland naar deze bestemming kan vliegen. Dat maakt de vliegreis op elk moment van het jaar uiteraard alleen maar nog aangenamer.

Wil je graag vliegen naar Benalmadena en wil je daarbij kunnen rekenen op de meest interessante prijs voor je vliegticket? Hou er dan altijd rekening mee dat er heel wat verschillende luchtvaartmaatschappijen vanuit Nederland naar deze bestemming aan de Costa del Sol vliegen. Een kleine vergelijking uitvoeren kan er dan ook voor zorgen dat je heel wat kan besparen terwijl je toch nog steeds kan genieten van een comfortabele, rechtstreekse vlucht.