Overwinteren Nerja

Vind 120+ vakanties
€ 339,-

Eén van de meest populaire kustplaatsen van Andalusië evenals de provincie Malaga is ongetwijfeld ‘Nerja’. Deze plaats bevindt zich op zo’n 50 kilometer ten oosten van Malaga. Elke zomer opnieuw zijn er heel wat toeristen die ervoor kiezen om hier hun vakantie door te brengen. Wist je echter dat Nerja ook een populaire bestemming is om te overwinteren? Overwinteren Nerja zorgt ervoor dat je de winter door kan brengen in een mooie en boeiende omgeving terwijl je bovendien ook nog eens kan rekenen op lekker milde temperaturen. Overweeg jij ook om te overwinteren in Nerja? Dan kan de informatie op deze pagina je daar alles over vertellen!

De mooiste stranden van Nerja

Ongetwijfeld één van de belangrijkste troeven van Nerja is het prachtige aanbod met geweldig mooie en vaak ook zeer grote stranden. Tijdens het voorjaar en de zomer kan je hier heerlijk genieten onder een stralende Spaanse zomerzon om vervolgens verkoeling te zoeken in de zee.

Tijdens de wintermaanden zijn de stranden heel wat minder druk waardoor ze uitnodigen om een leuke wandeling over te maken. Ben jij ook benieuwd naar wat nu precies de mooiste stranden zijn van Nerja? We zetten ze hieronder graag even voor jou op een rijtje!

Playa de la Caletilla

Playa de la Caletilla

Een ronduit prachtig strand welke zich bevindt in het hart van Nerja luistert naar de naam ‘Playa de la Caletilla’. Het strand bevindt zich in een kleine baai van waaruit je kan rekenen op een werkelijk indrukwekkend uitzicht op de Middellandse Zee evenals de omringende bergen.

Voor het strand zelf geldt dat ze beschikt over een lengte van zo’n 120 meter en een breedte van ongeveer 15 meter. Dat maakt het tot een vrij klein, maar tegelijkertijd ook zeer knus strand.

Playa de la Caletilla is een fijn, goudkleurig strand welke er bekend om staat over een rustige zee te beschikken die zich perfect leent voor mensen die houden van snorkelen en zwemmen. In de directe omgeving van dit strand zijn verschillende bars en restaurants terug te vinden die je onder meer de overheerlijke, authentieke lokale gerechten serveren.

Playa de Calahonda

Playa de Calahonda

Eén van de grootste stranden aan de Costa del Sol luistert naar de naam ‘Playa de Calahonda’. Dit strand beschikt over een indrukwekkende lengte van zomaar even 4 kilometer. In vergelijking met de meeste andere stranden van Nerja is het zo dat deze in slechts beperkte mate is omringd door klippen.

De enorme omvang zorgt ervoor dat er hier in ieder geval voor iedereen iets te beleven valt. Zo kan je op het Playa de Calahonda strand onder meer een vissersbootje huren.

In ieder geval, wanneer je op zoek bent naar een omvangrijk strand om op te vertoeven dat zich kenmerkt door een zeer hoge kwaliteit is een bezoek brengen aan Playa de Calahonda zeker en vast het overwegen waard.

Playa de Maro

Playa de Maro

Eén van de mooiste, maar tegelijkertijd ook één van de meest afgelegen stranden van de omgeving van Nerja is ‘Playa de Maro’. Dit strand bevindt zich net tussen de kliffen van het Maro-Cerro Gordo Natural Park. Dit strand staat in het bijzonder bekend omwille van haar ongerepte karakter en heldere water. In het bijzonder de omliggende, indrukwekkende kliffen zorgen ervoor dat dit echt een omgeving is waar je elk moment van het jaar wil vertoeven.

Playa de Maro beschikt over een lengte van in totaal ongeveer 500 meter. Ze bestaat uit een combinatie van zand samen met kleine kiezels. Het water is kristalhelder en nodigt uit om zowel te snorkelen als te duiken. Het strand geniet een uitstekende bekendheid onder zowel mensen die houden van kajakken als zij die fan zijn van paddleboarden. Vergeet bovendien bij een bezoek aan dit strand ook niet even de prachtige waterval in de omgeving te gaan ontdekken!

Papagayo Beach

Papagayo Beach

Dat het niet altijd een groot strand moet zijn om de moeite waard te zijn bewijst ‘Papagayo Beach’. Dit kleine strand bevindt zich tussen de klippen beschikt over alle karakteristieken die je kan verwachten van een bijzonder strand. Zeker wanneer je kiest voor overwinteren Nerja zal je vast kunnen stellen dat je hier tijdens de wintermaanden in alle rust over het stand kan wandelen. Zo neem je pas echt de mooie omgeving waarin ze is gelegen in je op.

Playa El Playazo

Playa El Playazo

Eén van de stranden die het vaakst over het hoofd wordt gezien is ongetwijfeld ‘Playa El Playazo’. Dit strand ligt net wat verder weg van Nerja, maar toch is het zeker niet interessant om deze over het hoofd te zien. Ben jij bereid om wat verder te stappen? Dan kan je hier zelfs tijdens het hoogseizoen rekenen op een aanzienlijk mindere drukte. In het jaar 2013 werd Playa El Playazo verkozen tot mooiste strand van Andalusië. Dit zegt eigenlijk alles. De adembenemende schoonheid die je hier ervaart is er dan ook één die je met zekerheid nooit meer zal vergeten.

Playa Burriana

Playa Burriana

Van het meest onontdekte strand van de regio, naar waarschijnlijk het bekendste strand van Nerja. We hebben het hier dan uiteraard over ‘Playa Burriana’. Niet alleen geldt voor dit strand dat ze zich bevindt in een geweldige omgeving, daarnaast kan je ook nog eens rekenen op tal van uitstekende faciliteiten. Je treft hier dan ook een zeer groot aanbod aan op vlak van winkels en cafés, maar ook op het gebied van restaurants. Kies je voor overwinteren Nerja? Dan zal je vast kunnen stellen dat deze streek op het gebied van eten en drinken ontzettend veel moois voor jou in petto heeft. Dat wordt smullen geblazen komende winter!

De gemiddelde temperatuur in Nerja in de winter

Denk je aan overwinteren in Nerja? Dan zal je natuurlijk graag willen ontdekken wat de gemiddelde temperaturen zijn waar je hier tijdens de wintermaanden op kan rekenen. De winter begint hier vanaf de maand november. De minimumtemperaturen zijn hier dan gemiddeld rond de 9 graden gelegen, maar de maximumtemperaturen bengelen nog steeds rond een mooie 17 graden.

Het valt vooral op dat de omgeving van Nerja ook tijdens de wintermaanden vrij weinig neerslag te verduren krijgt. Zelfs in de maand januari is er sprake van slechts 11 natte dagen. Dit betekent dat er nog steeds meer dan voldoende zonnige winterdagen zijn om hier van te genieten.

Toegegeven, wanneer je gaat overwinteren in Nerja zal je wellicht niet snel aan het strand gaan liggen, maar gelukkig heeft deze omgeving heel wat moois voor jou in petto. Zo kan je er prachtige wandelingen maken en is het mogelijk om in alle rust kennis te maken met verschillende culturele en historische parels. Dit gezegd hebbende, op een terrasje in de winter onder een stralend Spaans zonnetje is het leven hier zeker zo slecht nog niet, in tegendeel!

De winters duren in Nerja tot slot ook vrij kort, want eind februari beginnen de temperaturen al hun weg naar boven in te zetten. Aan het einde van deze maand wordt over het algemeen dan ook reeds vlot opnieuw de 20 graden aangetikt.

Vliegen naar Nerja

Vliegen naar Nerja en bij uitbreiding eigenlijk naar de volledige Costa del Sol doe je naar alle waarschijnlijkheid om Malaga Airport. Voor deze luchthaven geldt dat ze ten zuidwesten is gelegen van Malaga zelf en ten noordoosten van diverse strandbestemmingen waaronder Torremolinos evenals Fuengirola. Malaga Airport beschikt in totaal over twee start- en landingsbanen en mag zich de vierde belangrijkste luchthaven van heel Spanje noemen.

Deze vlucht vanuit Nederland naar Malaga Airport duurt gemiddeld een kleine drie uur. Eenmaal aangekomen op de luchthaven is het wel zo dat je graag nog rekening zal willen houden met een behoorlijke rit vooraleer jouw eindbestemming is bereikt. De afstand tussen Malaga Airport en Nerja bedraagt immers ongeveer 70 kilometer. Je overbrugt deze afstand in ongeveer 50 minuten.

Voel je er maar weinig voor om met de auto naar Nerja af te reizen en wil je liever vliegen naar Nerja? Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden rechtstreekse vluchten aan uit Nederland naar Malaga Airport. Het gaat hierbij niet alleen om KLM en Transavia, maar ook om bijvoorbeeld Vueling en Ryanair.