Overwinteren Mallorca

Vind 120+ vakanties
€ 339,-

Mallorca vormt sinds jaar en dag één van de meest favoriete overwinterbestemmingen onder Nederlanders die toch liever niet al te lang willen vliegen. Met een gemiddelde temperatuur van zo’n 15 graden in de winter is het hier onder een aangenaam brandend zonnetje heerlijk vertoeven. Bovendien is het zo dat Mallorca ondanks een kleine winterslaap ook tijdens de kortste dagen van het jaar heel wat moois voor haar bezoekers in petto heeft.

Overweeg jij ook om te gaan overwinteren op het eiland Mallorca? Dan is het zeker en vast een aanrader om even de informatie door te nemen die je aantreft hier op deze pagina!

De mooiste stranden op Mallorca

Indien je kiest voor overwinteren Mallorca zal je vast kunnen stellen dat dit eiland een volledig ander gelaat zal laten zien dan tijdens de (drukke) zomermaanden het geval is. Dat hoeft uiteraard ook niet te verbazen. Onder meer op de stranden zijn de talrijke parasols en ligbedden verdwenen waardoor ze meer dan uitnodigen om er een wandeling op te maken.

We hebben hieronder alvast de mooiste stranden op Mallorca even voor jou op een rijtje gezet.

Es Trenc

Es Trenc

Zonder ook maar enige twijfel het bekendste strand van heel Mallorca luistert naar de naam ‘Es Trenc’. De combinatie van het hagelwitte zand samen met het fel blauw gekleurde water zorgt ervoor dat het geheel hier haast Caribisch aanvoelt. Voor het strand van Es Trenc geldt dat ze is gelegen in het zuiden van Mallorca in de directe nabijheid van het plaatsje Colònia de Sant Jordi.

Het ondiepe water bij het strand maakt dat ze ook erg geschikt is om met kleine(re) kinderen aan te vertoeven. Daarnaast is het zo dat dit strand haar gasten ook heel wat leuke faciliteiten aanbiedt. Denk hierbij niet alleen aan ligbedjes en parasols, maar er zijn ook verschillende strandbars aanwezig. Op slechts enkele minuten lopen van het strand is een grote parkeerplaats terug te vinden waar je eenvoudig jouw (huur)auto op kwijt kan.

Cala Pi Mallorca

Cala Pi Mallorca

Een ander prachtig strand om op te vertoeven op het eiland Mallorca luistert naar de naam ‘Cala Pi Mallorca’. Deze bevindt zich in een klein baaitje welke vrij afgelegen is en uitsluitend te bereiken is via een 45 meter hoge trap. Met de auto is dit strand echter zeer goed bereikbaar. Er zijn in de directe omgeving dan ook meer dan voldoende (gratis) parkeermogelijkheden terug te vinden. Je dient er wel rekening mee te houden dat dit strand zo goed als geen faciliteiten kent. Alleen in het hoogseizoen zal je hier wat ligbedjes en parasols aantreffen. Bovenaan de trap tref je zowel een restaurant als een winkel aan.

Playa de Alcúdia

Playa de Alcúdia

Heel wat mensen die kiezen voor overwinteren Mallorca brengen hun wintervakantie door in de badplaats Alcúdia. Wanneer dat ook geldt voor jou zal je naar alle waarschijnlijkheid graag willen vertoeven op het ‘Playa de Alcúdia Mallorca’. Ondanks het zeer toeristische karakter van de plaats Alcúdia moet het gezegd dat dit strand zowel tijdens de winter als in het hoogseizoen eigenlijk helemaal niet super toeristisch aanvoelt.

Het strand staat erom bekend niet alleen prachtig felblauw water te hebben, daarnaast is het hier ook ondiep wat ze ook tot een veilig strand maakt om op te vertoeven met kinderen. Kom je met de (huur)auto naar dit strand? Dan zal je vast kunnen stellen dat er voldoende parkeermogelijkheden voor handen zijn in de straatjes die zich bevinden achter het strand.

De beste plaatsen om te overwinteren op Mallorca

Heeft de bovenstaande informatie jou ook overtuigd en wil je bijgevolg graag overwinteren op Mallorca? In dat geval zal je natuurlijk ook nog moeten bepalen in welke plaats je wenst te verblijven. Verspreid over het eiland Mallorca zijn verschillende steden terug te vinden die uitnodigen om er de wintermaanden door te brengen.

We hebben de mooiste en beste locaties hieronder alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Wil je graag overwinteren op Mallorca in een plaats die dicht bij de luchthaven is gelegen en bovendien heel wat vertier voor jou in petto heeft, ook tijdens de wintermaanden? Dan bestaat er eigenlijk geen betere keuze dan de hoofdstad van het eiland, namelijk Palma de Mallorca.

Palma de Mallorca voorziet je niet alleen van de mogelijkheid om kennis te maken met een ruim aanbod aan geweldige bezienswaardigheden, daarnaast kan je hier ook een lekker hapje eten in de talrijke restaurants en geweldig winkelen. Ook mooi meegenomen is dat er vanuit Palma de Mallorca (ook tijdens de winter) heel wat excursies worden aangeboden. Deze stad vormt dan ook de perfecte uitvalsbasis om alle uithoeken van het eiland Mallorca te ontdekken!

Alcúdia

Alcúdia

Eén van de favoriete plaatsen voor wat overwinteren Mallorca betreft luistert naar de naam ‘Alcúdia’. Deze historische stad beschikt over een sfeervol, oud centrum welke zich kenmerkt door de aanwezigheid van sfeervolle terrasjes en vooral overheerlijke tapas. Door de jaren heen is deze plaats steeds bekender geworden als bestemming om te overwinteren. Dit niet alleen als gevolg van haar ligging in de buurt van Cap de Formentor, maar ook door haar lekker centrale ligging. Zo sta je op slechts drie kwartier in de hoofdstad van het eiland, Palma de Mallorca.

Een extra reden om te kiezen voor Alcúdia als bestemming om te overwinteren is terug te vinden in de prachtige stranden die je hier aantreft. Onder meer voor ‘Playa de Muro’ geldt dat ze niet zelden wordt bestempeld als één van de mooiste stranden van het eiland.

Port de Pollença

Port de Pollença

Wil je graag in alle rust kunnen overwinteren op Mallorca? In dat geval hebben we nog een pareltje van formaat dat we jullie niet willen onthouden. Het gaat hierbij om de plaats ‘Port de Pollença’. Deze kustplaats vinden we terug in het noorden van Mallorca en is eigenlijk een oud vissersdorpje. Laat je hierdoor echter niet in de war brengen, want je vindt hier een aantal lekker trendy accommodaties terug.

Bovendien is het zo dat deze plaats is gelegen in de directe nabijheid van ‘Cap de Formentor’ welke uiteraard bekend staat als één van de mooiste natuurgebieden van Mallorca. Ideaal dus voor wie ook tijdens de winter graag mooie wandelingen maakt. Ook Port de Pollença is dus beslist de moeite waard om te overwegen als locatie om jouw winter door te brengen.

De gemiddelde temperatuur op Mallorca in de winter

Zowat de belangrijkste reden waarom heel wat Nederlanders ervoor kiezen om te overwinteren op Mallorca heeft uiteraard te maken met de milde temperaturen waar je hier tijdens de wintermaanden op kan rekenen. Gemiddeld gezien liggen de temperaturen dan rond de 15 graden Celsius. Dit gezegd hebbende zal je vast kunnen stellen dat er nog steeds heel wat dagen zijn waarop de 20 graden (of meer) worden aangetikt. In combinatie met een stralend winterzonnetje zorgt dit ervoor dat het ook in de winter aangenaam vertoeven is op Mallorca.

Je dient er in principe alleen maar rekening mee te houden dat de nachten in de winter erg koud kunnen worden. Temperaturen die ’s nachts door het ontbreken van het warme zonlicht tot onder het vriespunt duiken zijn geen uitzondering. Vooral in combinatie met de typische wind waar je rekening mee moet houden op een eiland als Mallorca kan dit de gevoelstemperatuur danig doen zakken. Gelukkig heb je daar tijdens de dag zo goed als geen last van!

Vliegen naar Mallorca

Het aanbod met vluchten van Nederland naar Mallorca is buiten het hoogseizoen net wat minder uitgebreid. Dit gezegd hebbende is het ook tijdens de wintermaanden perfect mogelijk om een rechtstreekse vlucht te boeken vanaf bijvoorbeeld de luchthaven van Schiphol naar dit eiland dat deel uitmaakt van de Balearen. De gemiddelde vluchtduur naar de luchthaven van Palma de Mallorca bedraagt in totaliteit zo’n 2 uur en 30 minuten.

Vliegen naar Mallorca doe je dus op ‘Palma de Mallorca Airport’. Deze luchthaven bevindt zich ten zuidoosten van de hoofdstad van Mallorca en is eenvoudig bereikbaar via afslag 7 van de Ma-19 snelweg. Deze luchthaven staat bekend als de op twee na drukste luchthaven van Spanje. Dat is vooral tijdens de zomermaanden goed te merken. In de winter is die drukte een stuk minder aanwezig waardoor je aankomst op Mallorca heel wat gemoedelijker zal verlopen.

Er zijn vanuit Nederland tal van verschillende luchtvaartmaatschappijen die (rechtstreekse) vluchten aanbieden naar Mallorca. Het gaat hierbij dan uiteraard om:

  • KLM
  • Transavia
  • easyJet
  • Corendon