Overwinteren Fuengirola

Vind 120+ vakanties
€ 329,-

Tijdens de zomermaanden is Fuengirola zonder twijfel één van de populairste vakantieplaatsen aan de Costa del Sol. Dit gezegd hebbende is het zo dat door de jaren heen ook steeds meer Nederlanders ervoor hebben gekozen om hier de koudste en donkerste maanden van het jaar door te brengen… en dat is absoluut niet zonder reden. Fuengirola heeft namelijk heel wat troeven in huis waar je niet alleen tijdens de zomer, maar ook zeker in de winter van kan genieten!

Dat Fuengirola door de jaren heen steeds populairder is geworden is vooral te wijten aan een combinatie van factoren. Zo is er niet alleen de schoonheid van deze plaats, maar beschikt ze bovendien ook nog eens over een geweldig klimaat en beschikt ze over de langste kunststrook van de provincie Malaga. Stuk voor stuk meer dan uitstekende redenen dus om overwinteren Fuengirola te overwegen! We vertellen je er hier op deze pagina alvast alles over!

De mooiste stranden van Fuengirola

Zowel tijdens de zomer- als wintermaanden is het geweldig om te kunnen vertoeven op de stranden van Fuengirola. Waar het merendeel van deze stranden in de zomer over prima faciliteiten beschikt, nodigen ze tijdens de winter vooral uit om er leuke wandelingen over te maken. Voor Fuengirola geldt dat ze beschikt over verschillende stadsstranden, maar daarnaast zijn er ook heel wat rustigere stranden te ontdekken.

Wij hebben de mooiste stranden van Fuengirola hieronder alvast even voor jou op een rijtje gezet.

Playa del Castillo

Playa del Castillo

In eerste instantie is er het zogenaamde ‘Playa del Castillo’ strand. Deze bevindt zich aan de voet van het populaire Castillo Sohail. Bijgevolg is ze terug te vinden op slechts enkele meters van de jachthaven waar deze plaats over beschikt. Voor dit strand geldt dat ze er tijdens de zomermaanden bekend om staat ideaal te zijn voor mensen die houden van de watersport vanwege het rustige water. Bovendien is dit strand ook zeer populair onder vakantiegangers met huisdieren. Zij kunnen hier namelijk vertoeven op het speciale hondenstrand van Fuengirola.

Playa de Los Boliches

Playa de Los Boliches

Eén van de langste zandstranden van Fuengirola luistert naar de naam ‘Playa de Los Boliches’. Dit is een uitstekend zandstrand om te bezoeken met gezinnen. Bovendien werd ze bekroond met de Blauwe Vlag in het jaar 2016. Je treft er tijdens het hoogseizoen verschillende faciliteiten aan waaronder toiletten, douches evenals ligstoelen en parasols. In de wintermaanden zijn deze uiteraard verdwenen waardoor je een mooie wandeling over het strand kan maken. Verspreid over het jaar worden op dit strand ook verschillende bekende feesten georganiseerd waaronder het feest van ‘Virgen del Carmen’.

Playa de Santa Amalia

Playa de Santa Amalia

Eén van de zonder twijfel populairste stranden van Fuengirola luistert naar de naam ‘Playa de Santa Amalia’. Voor dit zandstrand geldt dat ze zich niet alleen kenmerkt door een aanzienlijke breedte, daarnaast tref je hier ook een kristalheldere zee aan. Hier genieten onder de aangenaam warme Spaanse zon zorgt ervoor dat je ook kan rekenen op een geweldig mooi uitzicht op de prachtige kustlijn die zich hier ontvouwt.

Playa de Torreblanca

Playa de Torreblanca

Er bestaat wel wat discussie over wat nu precies het beste strand is van Fuengirola. Dit gezegd hebbende zijn zowel heel wat locals als bezoekers het er met elkaar over eens dat het strand ‘Playa de Torreblanca’ minstens in overweging dient te worden genomen. Tijdens de zomermaanden kan je hier rekenen op de aanwezigheid van heel wat faciliteiten terwijl ze in het jaar 2016 werd bekroond met een Blauwe Vlag. Dit zou inderdaad zomaar eens het beste strand van Fuengirola kunnen zijn!

Playa de Las Gaviotas

Playa de Las Gaviotas

Wil je liever vertoeven op een wat kleiner en vooral rustiger strand? In dat geval kan je kiezen voor ‘Playa de Las Gaviotas’. Dit bescheiden strand bevindt zich in een prachtig landschap en is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Vooral de centrale locatie heeft ervoor gezorgd dat dit strand flink in de smaak valt bij zowel de locals als toeristen. Tijdens de zomer valt wel op dat Playa de Las Gaviotas net wat minder is uitgerust in vergelijking met de andere stranden in de omgeving.

Playa de San Francisco

Playa de San Francisco

Ook voor het Playa de San Francisco strand geldt dat ze over een bescheiden grootte beschikt en een rustig karakter heeft. Bovendien is ze ook erg mooi gelegen. Mensen die overwinteren in Fuengirola houden ervan om een bezoekje te brengen aan dit strand omdat je er een lekker ontspannende wandeling over kan maken. Tijdens de zomermaanden valt het vooral op dat het aanbod met faciliteiten hier eerder aan de beperkte kant is. Dit gezegd hebbende zijn er wel douches aanwezig en kan je er parasols en ligstoelen huren.

Playa de la Morera

Playa de la Morera

De titel van meest intieme strand van Fuengirola gaat naar ‘Playa de la Morera’. Het betreft hier een strand dat over een natuurlijk karakter beschikt en omgeven wordt door statige rotsen. Hierdoor wordt een intiem en rustgevend gevoel gecreëerd. Dit strand is eigenlijk het hele jaar door het bezoeken waard. Tijdens de zomer kan je even de drukte ontvluchten van de stad terwijl je in de winter in alle rust over dit strand kan kuieren. Dit maakt ze altijd een bezoekje waard!

De gemiddelde temperatuur in Fuengirola in de winter

Eén van de voornaamste redenen waarom steeds meer Nederlanders kiezen voor overwinteren Fuengirola heeft te maken met de aangename temperaturen waar je hier op kan rekenen tijdens de wintermaanden. De koudste maanden zijn (uiteraard) de maanden december en januari. Zelfs dan ligt de gemiddelde maximumtemperatuur nog steeds rond de 16 à 17 graden. Je moet er wel rekening mee houden dat er zo nu en dan wat regen uit de lucht kan vallen. Gemiddeld zijn er in de wintermaanden zo’n 11 à 12 dagen met neerslag per maand.

Ondanks het feit dat de wintermaanden hier net wat minder stabiel zijn in vergelijking met de zomermaanden moet het gezegd dat je hier nog altijd kan rekenen op een erg aangenaam weerbeeld. In het bijzonder onder een stralende, Spaanse zon is het zo dat de temperatuur hier ook tijdens de winter eenvoudig kan oplopen naar zomers aanvoelende waarden. Bovendien ontbreekt hier de vaak extra koele wind waar wel rekening mee moet worden gehouden wanneer er wordt gekozen voor overwinteren op bijvoorbeeld het eiland Mallorca.

Vliegen naar Fuengirola

Wil je graag vliegen naar Fuengirola? In dat geval zal je vast kunnen stellen dat er in de directe omgeving van deze plaats geen grote luchthaven is terug te vinden. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. Het is immers zo dat je over de mogelijkheid beschikt om vanuit Nederland te vliegen op de luchthaven van Malaga Airport wanneer je in Fuengirola wenst te verblijven.

De populariteit van de plaats Malaga en bij uitbreiding de hele Costa del Sol heeft ervoor gezorgd dat heel wat luchtvaartmaatschappijen rechtstreekse vluchten aanbieden naar deze bestemming. Uiteraard is dit aanbod groter tijdens het voorjaar en de zomermaanden, maar ook in de winter vlieg je doorgaans zonder probleem naar Malaga Airport. Enkele luchtvaartmaatschappijen waar je hiervoor een beroep op kan doen zijn de onderstaande:

  • KLM
  • Transavia
  • Vueling
  • easyJet

Je dient er rekening mee te houden dat de gemiddelde vluchtduur vanuit Nederland naar Malaga Airport zo’n 3 uur tijd in beslag neemt. Eenmaal aangekomen op deze luchthaven heb je wel nog een rit voor de boeg naar Fuengirola van ongeveer 20 minuten. De afstand tussen Malaga Airport en deze populaire locatie om te overwinteren bedraagt ongeveer 24 kilometer.