Overwinteren Benidorm

Vind 120+ vakanties
€ 299,-

De populairste plaats om te overwinteren aan de Costa Blanca

Benidorm is een zeer populaire badplaats aan de Costa Blanca, zo ook in de winter voor mensen die willen ontsnappen aan de koude en donkere wintermaanden in Nederland. Met haar milde klimaat, prachtige stranden en levendige sfeer biedt Benidorm de perfecte setting voor een ontspannen winterzonvakantie. Bovendien vind je er het gehele jaar door veel landgenoten, waardoor je ondanks dat je in Spanje bent nog steeds een beetje het gevoel van thuis hebt!

Het klimaat in Benidorm is veel milder dan dat van andere Europese bestemmingen. Terwijl andere delen van Europa te maken hebben met koude winters, kun je in Benidorm genieten van zachte temperaturen en zonnige dagen. Daarom is overwinteren in Benidorm zo’n populair begrip geworden, zeker onder senioren! Wil je meer weten over het klimaat, de stranden of simpelweg goede aanbiedingen vinden om te overwinteren in een leuk hotel of appartement? Lees dan snel verder!

Wat kun je doen in Benidorm en omgeving?

In Benidorm de winter doorbrengen is een garantie voor de nodige ontspanning. Uiteraard kun je ook in de winter lekker genieten van het strand of misschien wel van het zwembad van je accommodatie. Maar wat is er nu leuker om de alledaagse dingen in Benidorm af te wisselen met de nodige activiteiten? We hebben een aantal activiteiten voor je uitgelicht.

Promenade van Benidorm

Wandelen langs de promenade van het Levante tot Poniente strand

Een wandeling langs de boulevard van Benidorm is voor vaste overwinteraars een van de meest geliefde dingen om te doen, heerlijk langs het strand lopen terwijl je geniet van het uitzicht op de Middellandse Zee. Start bij het Levante-strand, bekend om de vele palmbomen en geniet van de gezellige terrasjes en winkels. Met de zee aan je zijde en de hoge skyline van Benidorm op de achtergrond, is er altijd iets te zien. Loop verder naar het iconische Balcón del Mediterráneo, een prachtig uitkijkpunt bovenop een klif, waar je een adembenemend uitzicht hebt over zowel het Levante- als het Poniente-strand.

Vanaf hier wordt de sfeer rustiger terwijl je richting het uitgestrekte Poniente-strand wandelt. De brede promenade biedt een ontspannen omgeving met meer ruimte en een prachtig uitzicht op de bergen in de verte. De wandeling eindigt bij de haven van Benidorm, in dit gedeelte zijn veel leuke restaurantjes gevestigd, sluit je wandeling dan ook af met een welverdiende lunch of diner.

Altea centrum

Bezoek Altea vanuit Benidorm

Een bezoek aan het pittoreske Altea is een perfecte dagtrip vanuit Benidorm! Dit charmante, typisch Spaanse kuststadje ligt op slechts 10 kilometer ten noorden van Benidorm en staat bekend om zijn sfeervolle promenade, smalle straatjes en ontspannen sfeer. Met zijn witte huizen, omringd door palmbomen, en de gezellige jachthaven, straalt Altea rust en schoonheid uit. Je kunt het gemakkelijk bereiken met de tram of buslijn 10 vanuit Benidorm, en er worden ook excursies aangeboden waarbij Altea een van de hoogtepunten is.

Altea is ook minder toeristisch dan Benidorm, waardoor je ook meer authentieke Spaanse restaurants vindt in de gezellige kronkelende straatjes. Een lekkere lunch of diner in het gezellige centrum of aan de kust van Altea is dan ook een aanrader. Geniet van lokale specialiteiten met verse zeevruchten of ga voor typisch Spaanse tapas zoals Albondigas, Gamba’s al ajillo of Cazón en Adobo.

Markt Benidorm

De lokale markten van Benidorm

Benidorm heeft een aantal fantastische markten die je absoluut niet mag missen tijdens je verblijf! Begin je dag goed op de Rincón de Loix Markt op woensdag of zondag, vlakbij het Levante-strand, waar je tussen de kleurrijke kraampjes heerlijk kunt struinen op zoek naar kleding, handgemaakte sieraden en verse producten. Of ontdek de lokale charme van de Benidorm Stadsmarkt op woensdag en zaterdag, waar de locals hun verse groenten, fruit en ambachtelijke producten verkopen. Zin in iets unieks? Bezoek de El Cisne Vlooienmarkt in het weekend voor vintage vondsten, antiek en live muziek – de perfecte plek voor een ontspannen dagje uit!

Het klimaat van Benidorm

Benidorm staat bekend om haar milde klimaat in de winter. In de winter geniet je van gemiddelde temperaturen rond de 15°C, met uitschieters rond de 20 graden en ongeveer 8 uur zonneschijn per dag. Dit maakt het ideaal om buiten te zijn en te genieten van activiteiten zonder je zorgen te maken over de Nederlandse kou en regen.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning op het strand, wilt wandelen langs de populaire promenade of de lokale markten wilt verkennen, je kunt in Benidorm alle kanten op met deze fijne gevoelstemperatuur!

Vliegen naar Benidorm

Als je wilt vliegen naar Benidorm dan kun je het beste ervoor kiezen om een vlucht te boeken naar het dichtstbijzijnde vliegveld van Alicante. Dit vliegveld ligt op zo’n 45 kilometer van Benidorm. Vanuit de luchthaven van Alicante kun de taxi of transferbus nemen naar Benidorm. De bus doet er ongeveer een uurtje over, met de taxi is dit slechts een half uur.

De vliegtickets naar Alicante zijn met name in de wintermaanden zeer gunstig geprijsd. De vluchtduur is zo’n 2 uur en 40 minuten. Je kunt de vliegtickets boeken vanuit alle bekende luchthavens van Nederland: Amsterdam Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport. Genoeg mogelijkheden dus!

Busreizen naar Benidorm

Wil je liever met de bus naar Benidorm? Ideaal als je net wat meer bagage wilt meenemen, leuke reisgenoten wilt ontmoeten of simpelweg nog voordeliger uit wil zijn! De reisorganisatie Solmar Tours biedt het hele jaar busreizen aan naar Benidorm. Je kunt de reizen boeken inclusief accommodatie, maar ook als losse busreizen. De busreis naar Benidorm duurt ongeveer 24 uur en stopt tijdens de reis meerdere malen om de benen te strekken. Een comfortabele en bovendien voordelige manier om af te reizen naar de populaire plaats in Spanje!

Veel gestelde vragen over overwinteren in Benidorm

Waarom overwinteren in Benidorm?

Benidorm is een heerlijke bestemming met in de winter gemiddeld 8 zonuren per dag en een gemiddelde temperatuur rond de 15 graden. Deze omstandigheden zijn  dan ook heerlijk om te overwinteren! In Benidorm zijn de appartementen en hotels bovendien zeer goed betaalbaar in de winter. Tot slot kent Benidorm veel Nederlandse invloeden waardoor je gezellig met landgenoten een hapje kunt eten of een drankje kunt drinken in de populaire Nederlandse kroegen. Er zijn ook veel Nederlandse dokters te vinden in Benidorm, ideaal!

Waar ligt Benidorm in Spanje?

Benidorm ligt in de regio Valencia in Spanje. Je vindt deze regio aan de Spaanse oostkust, ongeveer in het midden van Spanje. Door de gunstige ligging is het in de plaats het hele jaar aangenaam weer.

Wat zijn de gemiddelde temperaturen en zonuren in de winter in Benidorm?

In de wintermaanden heeft Benidorm gemiddeld temperaturen rond de 15°C en ontvangt het ongeveer 8 uur zon per dag, wat het een ideale bestemming maakt voor overwinteraars die willen genieten van de winterzon.

Hoe zit het met medische zorg en voorzieningen tijdens mijn verblijf in Benidorm?

In Benidorm is er goede toegang tot medische zorg met Nederlandse sprekende dokters beschikbaar. Het is belangrijk om te weten wat te doen bij medische noodsituaties, zodat je zonder zorgen kunt genieten van de lekkere temperaturen in de wintermaanden in deze populaire badplaats.

Andere bezoekers keken ook naar: