Overwinteren Canarische Eilanden

Vind 120+ vakanties
€ 339,-

Skip de winter en vertrek voor langere tijd naar de Canarische Eilanden. Het is hét ultieme gebied om ver weg van de winterse kou te genieten van een aangenaam warm klimaat. Op slechts enkele uren vliegen geniet je op één van de Canarische Eilanden van de Spaanse cultuur, het heerlijke eten en natuurlijk het fijne zonnetje.

Wil jij ook graag overwinteren op een Canarisch Eiland zoals Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote of Fuerteventura? Lees snel verder voor handige informatie, opgesplitst per eiland. Zo weet je in een handomdraai waar jij in de winter wilt verblijven!

Waar kun je het beste overwinteren op de Canarische Eilanden?

De Canarische Eilanden liggen een stukje zuidelijker, op zo’n 100 kilometer van de kust van Marokko en daardoor gunstig ten opzichte van de evenaar. Deze goede ligging in de Atlantische Oceaan maakt het gebied perfect om te overwinteren. Het is er vrijwel altijd lekker weer, de eilanden zijn stuk voor stuk toeristisch en hebben zo hun eigen charme.

Het gehele jaar door is het hier heerlijk genieten en zal overdag de temperatuur vrijwel niet onder de 20°C zakken. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren voor degenen die graag Nederland achter zich laten zodra de winter zijn intrede neemt. Zowel jong als oud trekt graag naar de Canarische Eilanden, het overwinteren op één van de Spaanse eilanden behoort ook zeker tot de trend van het moment.

Welk eiland past het beste bij jouw voorkeuren? Zoek je graag de drukte op? Ben je een actieve wandelaar of pak je graag de fiets? Of gedij je het best in rust en vrijheid? Ieder Canarisch Eiland heeft zo haar karakteristieke eigenschappen.

Overwinteren op Fuerteventura

Overwinteren op Fuerteventura

Wanneer je een strandliefhebber bent, dan zit je op Fuerteventura helemaal goed. Het eiland staat ook wel bekend als het paradijs met de witte zandstranden. Met ruim 150 kilometer strand geniet je hier, ook in de wintermaanden, van een gematigd subtropisch klimaat aan zee. Op Fuerteventura zijn naast de stranden en turkoois blauwe wateren ook verschillende natuurparken waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en rondrijden.

Ook de kite- en windsurf fanaten strijken graag neer op Fuerteventura. Door de goede ligging met constante sterke winden langs de kust vlieg je hier haast over het water.

Door het doorlopende toerisme is Fuerteventura het gehele jaar door een aangename plek om te overwinteren. Met name wanneer je van zon, zee en strand houdt!

Overwinteren op Lanzarote

Overwinteren op Lanzarote

Het uiterst rechtse eiland is Lanzarote. Het is een vulkanisch eiland dat vooral bekend staat om het unieke landschap. De zwarte stranden, grote rotsformaties en het grauwe lavalandschap is misschien even wennen, maar in combinatie met de idyllische dorpjes vol witte huizen is het een plaatje om te zien. Lanzarote is vooral populair onder de rustzoekers.

Wil je graag overwinteren op Lanzarote en helemaal tot rust komen? Dan is dit Canarische eiland een mooie optie, het is klein en compact, maar voor degene die rust zoekt een fijne bestemming om langdurig te verblijven.

Overwinteren op Tenerife

Overwinteren op Tenerife

Het grootste en dichtstbevolkte eiland is Tenerife. Het wordt voornamelijk aangedaan door gezinnen, omdat het eiland beschikt over tal van mooie hotels en activiteiten voor jong en oud. Er is eigenlijk altijd wel iets te doen, en ook voor verschillende doelgroepen en interesses. Daarnaast beschikt Tenerife over een zeer wisselend, adembenemend landschap. Van vulkanische bergen tot uitgestrekte bossen en van mooie stranden tot aan ravijnen en kliffen.

Tenerife kent naast een prachtig landschap ook veel historie. Met name in de winter is het een fijne activiteit om de historische stadjes en idyllische dorpjes te verkennen.

Doordat Tenerife het gehele jaar door een druk bezocht eiland is, leent het zich uitstekend om te overwinteren. Er is enorm veel te doen, ook in de winter, dus Tenerife is met stip een fijne overwinterbestemming!

Overwinteren op Gran Canaria

Overwinteren op Gran Canaria

Voor de actieve overwinteraar is Gran Canaria een mooie optie. Het op een na grootste eiland heeft enorm veel aanbod op het gebied van sport en ontspanning. Het eiland staat bekend om de vele wandelpaden, fietsroutes en er zijn ook tal van watersportmogelijkheden. Ook in de winter, wanneer de gemiddelde temperatuur nog steeds rond de 22 graden ligt, is het hier goed toeven.

Populaire bestemmingen om te overwinteren zijn Puerto Rico, Playa del Inglés en Maspalomas. In deze toeristische gebieden is er altijd wel iets te doen, vooral bovengenoemde plekjes hebben een heerlijk strand waar je optimaal kunt genieten van het winterse zonnetje.

De hoofdstad Las Palmas is een levendige, cultureel rijke stad met een hoop historische bezienswaardigheden. Het is een leuke plek om, in de buurt, te verblijven omdat ook in de winter het hier bol staat van de gezelligheid.

Vliegen naar de Canarische Eilanden

In gemiddeld 4 en half uur vliegen ben je al op de Canarische Eilanden. In een relatief korte tijd bevind je je al in een heerlijk warm klimaat, weg van de kou en kille weersomstandigheden in Nederland.

Vanaf Nederland gaan er meerdere keren per week, afhankelijk van het seizoen, vluchten naar Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura. Er zijn voornamelijk directe vluchten, maar er zijn ook vliegtickets met een tussenlanding. Doordat de Canarische Eilanden eigenlijk het gehele jaar door worden bezocht door toeristen zijn de vluchten in grote getalen boekbaar.

Over het algemeen is het vliegen naar één van de Canarische Eilanden altijd vrij comfortabel en toegankelijk. Je hebt de keuze uit diverse luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia, Vueling en EasyJet.