Overwinteren Bali

Vind 120+ vakanties
€ 899,-

Even ontsnappen aan de drukte, het natte en koude weer en met je koffer richting de zon. Overwinteren op Bali is enorm in trek. Bij zowel de senioren als jongere doelgroep, ook gezinnen met kinderen trekken steeds vaker voor een aantal maanden naar het Indonesische eiland.

Naast dat het klimaat er stukken beter uitziet, is ook het financiële plaatje aantrekkelijk. De prijzen van het levensonderhoud op Bali liggen aanzienlijk lager, al kun je het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Ontspanning staat daarnaast centraal op Bali. Dat is terug te zien in de vele massagesalons, yoga retraites en andere wellness mogelijkheden. Perfect om aan de drukte uit Nederland te ontsnappen.

Bali is de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit. Het is een prachtig eiland met groene landschappen en een zeer constant, warm klimaat. Temperaturen van 30 graden of meer in de winter is hier niet vreemd, alleen vanaf oktober tot april loopt het regenseizoen. Aan de temperatuur zal je dit niet erg merken, na een flinke plensbui schijnt vaak kort erop de zon weer. Al met al biedt Bali een mooi visitekaartje om eens voor een langere periode te ontdekken!

Waar kun je het beste overwinteren op Bali?

Het tropische Bali heeft enorm veel te bieden. Van een rijke natuur en prachtige tempels tot een gastvrije bevolking en een overheerlijke keuken. Overwinteren op Bali geeft je de ruimte en tijd om het eiland op een rustig tempo te leren kennen. Geen tijdsdruk of reisschema, maar de keuze uit vele bekende plaatsjes waar je voor enkele weken of zelfs maanden de winter doorbrengt.

Overwinteren Seminyak

Overwinteren Seminyak

Seminyak is een hippe badplaats met lang uitgestrekte witte stranden. Het is een toeristische plaats waar het vrijwel het gehele jaar levendig druk is. Rondom Seminyak heb je zicht over de mooie rijstvelden, maar waar Seminyak voornamelijk om bekend staat is het ruime aanbod aan winkels.

Seminyak was altijd een rustig badplaatsje, maar door de komst van luxe winkels, chique restaurants en kwalitatief goede hotels trekt het de nodige toeristen aan. Seminyak heeft daarnaast ook veel bezienswaardigheden, waaronder tempels, markten en kunstgalerijen. Stuk voor stuk ideaal om op het gemak te bekijken tijdens een langdurig verblijf.

Overwinteren Sanur

Overwinteren Sanur

Nabij de luchthaven van Denpasar ligt de strandbestemming Sanur. Het is een populaire plaats met lange, uitgestrekte stranden waar de typische Balinese sfeer en karakter nog behouden zijn gebleven. Sanur is eigenlijk de oudste badplaats van Bali, dat draagt er ook aan bij dat het hedendaags nog steeds een levendige plek is, waar ook de locals moeiteloos zich met de toeristen mengen.

Sanur is een ultieme strandbestemming, maar ook struinen over de boulevard en door het bruisende centrum horen erbij. Ultieme ontspanning, het warme klimaat en de vele faciliteiten maken Sanur een heerlijke bestemming om te overwinteren.

Overwinteren Ubud

Overwinteren Ubud

Ubud is een ontzettend populaire plek op Bali. Het kunstdorpje is omringd door groene rijstvelden, watervallen en rivieren en wordt gezien als het culturele hart van Bali. Het is een prachtige plek, waar je je mengt tussen artistieke mensen zoals dansers, musici en kunstenaars. Ubud is een bruisende plek waar altijd wel iets te beleven valt. Een viering rondom een tempel, expositie of ander gezellig evenement brengt Ubud bij elkaar.

Als overwinteraar in Ubud geniet je volop van het bruisende leven, de culturele invloeden en de authentieke gezelligheid. Je struint over de kunstmarktjes, bezoekt het Ubud Palace in het centrum of je dwaalt door de prachtige rijstterrassen. Een lang verblijf in het warme Ubud biedt meer dan genoeg tijd om alles te ontdekken.

Overwinteren Canggu

Overwinteren Canggu

Canggu is een razend populaire, hippe kustplaats en voornamelijk geliefd onder backpackers. In Canggu kan je uitermate goed surfen, maar ook heerlijk tot rust komen tijdens een yoga retraite of een massage kan hier als de beste. Canggu is ook enorm geliefd om haar stranden, het heeft een langgerekte kustlijn met aangrenzende strandtentjes.

Overwinteren in Canggu is met name voor de jongere doelgroep een hele mooie keuze. Tegenwoordig kiezen steeds meer jongeren en gezinnen voor een langer verblijf in Canggu. Met name degene die remote kunnen werken of online zelfstandig ondernemer zijn. Wat is er fijner dan werken én ontspannen in de zon?

Met het vliegtuig naar Bali

Overwinteren op Bali vraagt de nodige voorbereiding. Naast het vinden van een hotel, appartement of woning hoort ook het boeken van vliegtickets erbij. Vliegen naar Bali duurt best een tijdje, maar dan ben je uiteindelijk ook in een heerlijke omgeving waar het zonnetje vrijwel altijd schijnt.

Je vliegt vanaf Nederland naar Denpasar, de hoofdstad van Bali. De luchthaven van Denpasar heet Ngurah Rai International Airport, maar staat ook bekend als Denpasar Airport. Er zijn helaas geen directe vluchten naar Bali, de meeste luchtvaartmaatschappijen hebben een (korte) tussenstop in Singapore om te tanken.

De vluchtduur, inclusief korte tussenstop in Singapore, komt neer op een ruime 16 uur. Maar er zijn ook andere vliegroutes, met een langere tussenstop of overstap, waardoor de reistijd langer kan duren.

Er zijn tal van luchtvaartmaatschappijen die vliegen naar Bali. KLM is een prominente naam, maar ook Qatar Airways en Emirates vliegen naar Bali.