Overwinteren Egypte

Vind 120+ vakanties
€ 419,-

Wil je graag in de winter ook het zonnetje opzoeken? Het land van de zon, Egypte is een prachtige bestemming met enorm veel cultuur, historie en een warm klimaat. Een ideale bestemming om heerlijk te overwinteren of om op z’n minst de zon op te zoeken, terwijl het koud is in Nederland. Ontvlucht de winterse perikelen en strijk voor enkele weken, of misschien zelfs wel maanden, neer in Egypte. Hier geniet je van een constante temperatuur, een rijke gastvrijheid en enorm veel bezienswaardigheden. Beter dan het koude weer bij het thuisfront, nietwaar?

Maar waar in Egypte moet je zijn? In het hoogseizoen zijn Hurghada en Sharm El Sheikh de hotspots vol luxe hotels, in de wintermaanden zijn ook plekken als Luxor en Marsa Alam erg in trek. Wat trekt jou het meeste aan?

Waar kun je het beste overwinteren in Egypte?

Het zachte, aantrekkelijke klimaat van Egypte in de wintermaanden maakt het een perfecte winterzonbestemming. Met temperaturen overdag die liggen tussen de 20 en 25 graden vergeet je direct de koude dagen in Nederland. Daarnaast is Egypte een bron van historie, cultuur en je wordt altijd met een warm welkom ontvangen.

Ga je voor rust en ruimte of wil je liever overwinteren in een bruisende plaats? De mogelijkheden zijn eindeloos in het eeuwenoude Egypte. Waar kan je het beste overwinteren in Egypte?

Overwinteren in Hurghada

Overwinteren in Hurghada

De oude vissersplaats Hurghada staat onder andere bekend om het kraakheldere zeewater en de unieke koraalriffen. Duiken is hier dan ook zeker een aanrader! Kies je ervoor om de winter te overbruggen óf om een winterzonvakantie te plannen in Hurghada, dan zit je hier goed. Het is dé plek waar zon, zee, strand hand in hand gaat met het Egyptische leven met typische koffiehuizen, moskeeën en traditionele markten.

Omgeef je tussen de bevolking en voel je welkom in de rijke cultuur en gastvrijheid. Naast het verblijf in een hotel, waar het je aan luxe niets zal ontbreken, is het ook erg mooi om jezelf te omgeven in het Egyptische leven. Geniet van de Arabische keuken, smaakvolle thee en alle andere lekkernijen.

Overwinteren in Sharm el Sheikh

Overwinteren in Sharm el Sheikh

Een typische, bekende badplaats in Egypte is Sharm El Sheikh. Hier kom je om heerlijk tot rust te komen, te genieten van het warme weer en eindelijk dat boek eens uit te lezen. De badplaats heeft enorm veel hotels, deze zijn ook in het laagseizoen geopend. Het fijne van een winterzonvakantie is dat het qua prijs enorm kan schelen, terwijl je alsnog optimaal geniet van het goede weer én de vele luxe. Wat is er fijner dan ontwaken in een comfortabel bed, waarna je kunt aanschuiven voor het ontbijt om je dag te starten?

Sharm El Sheikh is vooral een hele fijne plek wanneer je echt even helemaal niets wilt doen. Het is er rustig, in de omgeving zijn weinig bijzonderheden, maar vooral het strand en/of zwembad bieden jou vermaak én verkoeling tijdens je vakantie.

Overwinteren in Marsa Alam

Overwinteren in Marsa Alam

Aan de Rode Zee ligt Marsa Alam, een steeds meer in populariteit groeiende badplaats. Mede dankzij het eigen vliegveld trekken steeds meer toeristen richting de Egyptische plaats. Je bent hier voor de zon, maar ook zee én strand aan het juiste adres. Ook in het naseizoen is het hier nog optimaal genieten van een heerlijke temperatuur. Overwinteren in Marsa Alam is daarom een echte aanrader!

Wanneer je hier een langere tijd verblijft, heb je voldoende tijd om de prachtige omgeving in je op te nemen. Een bezoek aan het National Park Wadi El Gemal mag niet missen. Het park ligt op ongeveer 50 kilometer van Marsa Alam, waar je een complete flora en fauna treft. De vallei is werkelijk een plaatje om te zien!

Overwinteren in Luxor

Overwinteren in Luxor

Luxor, ook wel de ‘Paleizenstad’ genoemd, is een bron van historie. Wanneer je gaat overwinteren in Egypte heb je meer dan genoeg tijd om de rijke historie van het land te ontdekken. Luxor staat bol van de tempels en deze zijn zelfstandig of middels een excursie te bezoeken. Denk aan de Luxortempel, Tempel van Hatsjepsoet en de Kolossen van Memnon.

In de wintermaanden is Luxor een hele fijne plek om te verblijven, omdat de temperatuur overdag rond de 23 graden ligt. Zeer aangenaam om bijvoorbeeld cultuur te snuiven, de omgeving te verkennen, maar ook om geheel ontspannen te genieten van het heerlijke weer.

Met het vliegtuig naar Egypte

Je reist met het vliegtuig naar Egypte. Het land heeft meerdere vliegvelden, onder andere strategisch geplaatst bij de populaire badplaatsen. Sharm El Sheikh heeft bijvoorbeeld zijn eigen luchthaven. Ideaal voor toeristen die graag een korte transfer/reistijd hebben naar het hotel of appartement. Hurghada en Marsa Alam hebben ook een eigen vliegveld, waardoor ook voor deze bekende badplaatsen de transfertijd beperkt is.

Je vliegt zo’n 5 uur naar Egypte. Vanaf Nederland vertrekken er dagelijks, afhankelijk van de periode van het jaar, vluchten naar het zonnige land. Vanaf Amsterdam vlieg je bijvoorbeeld met Transavia of KLM, en vaak betreft dit een directe vlucht. Andere maatschappijen kunnen ook een vlucht met tussenstop aanbieden, waarbij je stopt in bijvoorbeeld Caïro of in een ander land.